Specialist in lastechniek

GT Lastechniek Emmeloord is de specialist in lastechniek. Bij ons vindt u alles op het gebied van professionele lastechniek, lasapparatuur en lasbenodigdheden.

Ook zijn wij sterk in het adviseren en
begeleiden van bedrijven om de juiste
lasapparatuur aan te schaffen.

meer over ons

Lasopleidingen en trainingen

Eind 2016 is ons nieuwe lasopleidingscentrum GT Lasopleidingen geopend voor bedrijven in NoordNederland. We bieden standaard lascursussen, certificeringen en kader- opleidingen op diverse niveaus aan op werkdagen en in de avonduren. Ook voor gespecialiseerde maatwerktrainingen is GT Lasopleidingen inmiddels een begrip in de regio.

Kernwaarden zijn de basisprincipes van een onderneming. GT Lasopleidingen gebruikt deze grondbeginselen om zich te profileren in de markt. GT lasopleidingen heeft gekozen voor vier kernwaarden: klantvriendelijkheid, kwaliteit, initiatief nemen en teamwork, allen geformuleerd voor intern en extern gebruik. GT Lasopleidingen werkt met ervaren docenten uit het bedrijfsleven en sluit hierdoor aan op de vraag van de klanten uit de industriële markt.

Download Brochure GT Lasopleidingen & Advies

Kies uw opleiding:

GT Lasopleidingen richt zich op het gehele scala aan lastechnieken (TIG , MIG, MAG en BMBE). In totaal bieden we ruim vijftig verschillende cursussen aan. Van cursussen voor beginners tot gespecialiseerde scholing voor de gevorderde lasser. Deze opleidingen zijn te volgen in ons opleidingscentrum in Emmeloord of op de locatie waar u werkt.

Bekijk hier een overzicht met opleidingen

Maatwerk intake:

Eén van de kernactiviteiten van GT Lasopleidingen is het opzetten van een praktijkgerichte training die is afgestemd op uw bedrijfssituatie. Om uw opleidingsbehoefte helder te krijgen, brengt onze adviseur een bezoek aan uw bedrijf. De adviseur inventariseert de werkzaamheden, de producten en de materialen waarmee u werkt. Na de inventarisatie wordt een opleidingsvoorstel gedaan.

Certificering:

Steeds meer merken opdrachtgevers dat de werkzaamheden aan bepaalde keuringsvoorwaarden moeten voldoen (PED, NEN-ISO 3834, EN 1090). Aan deze voorwaarden kan worden voldaan als de benodigde lasvaardigheden aanwezig zijn. De vraag naar gekwalificeerd personeel stijgt. Onze cursussen richten zich op het bijbrengen van gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Dit geldt voor diegenen die een plaat- of pijplas moeten verrichten waarbij de las aan radiografisch/ultrasoon en destructief onderzoek wordt onderworpen. Een geldigheidsbereik van de kwalificatie wordt, conform de Euronorm (NEN EN ISO 15614-1 en 2, NEN EN ISO 9606-1:2013 en ISO 9606-2), ASME IX, AWS D1.1 of een combinatie hiervan, uitgevoerd.

Meerwaarde voor Uitzendbureaus en Detacheringsbureaus:

Absolute meerwaarde is dat Uitzendbureaus en Detacheringsbureaus rechtstreeks kunnen samenwerken met het technisch trainingscentrum van GT Lasopleidingen in Emmeloord. Dit biedt U de mogelijkheid kandidaten te testen op hun competenties, professioneel bij te scholen en klaar te stomen voor een nieuwe functie in de metaalindustrie.

Workshops:

Naast de reguliere lasopleidingen bieden wij diverse workshops waarin specifieke onderwerpen van lasprocessen aan de orde komen. Voor een persoonlijk gesprek of een opleidingsadvies op maat, kunt u contact met ons opnemen met GT Lasopleidingen en Advies.

Fronius
Lorch
Binzel
Böhler
Cibo
Kjellberg
Lincoln Electric
Parker