Specialist in lastechniek

GT Lastechniek Emmeloord is de specialist in lastechniek. Bij ons vindt u alles op het gebied van professionele lastechniek, lasapparatuur en lasbenodigdheden.

Ook zijn wij sterk in het adviseren en
begeleiden van bedrijven om de juiste
lasapparatuur aan te schaffen.

meer over ons

Huur cilinders

GT  Lastechniek is een depothouder van NTG gassen. Zij kunnen de gascilinders leveren in verschillende uitvoeringen. Deze zijn gekeurd volgens de norm European Standards EN 1964 -1.2 84/525/EEC. Standaard leveren wij de gascylinders 5, 10 en 20 liter met tulpkap, handwiel afsluiter en een vlakke bodem. Onze gascilinders 30 en 50 liter worden standaard geleverd met een dichte schroefkap, handwiel afsluiter en ook een vlakke bodem. Uit veiligheidsvoorschriften zijn alle Acetyleen cilinders voorzien van een vaste kap met sleutelbediening en een vlakke bodem. U betaald een maandelijkse huur per cilinder en een milieutoeslag per zending. Wanneer wij gas bezorgen komt er nog transport kosten bij, deze geldt ook per zending.

Eigendom cilinders

  • Wat houdt het ruilsysteem precies in?
  • Als u nog niet in het bezit bent van een cilinder moet u deze eenmalig aankopen.
  • U neemt daarmee automatisch deel aan het ruilsysteem.
  • Dit houdt in dat u uw cilinder vol voor leeg kunt omruilen.

De voordelen hiervan zijn:

  • U hoeft uw cilinder niet meer ter vulling aan te bieden.
  • Geen lange wachttijden.
  • Geen afkeur meer mogelijk
  • Uw cilinder kan niet meer zoekraken.
  • U kunt altijd direct verder, dus nooit meer zonder gas.
  • Eenmaal in het ruilsysteem, geen keur of onderhouds kosten.

Ook als u al in het bezit bent van een eigendomcilinder kunt u instappen in ons ruilsysteem. Het moet een duidelijke eigendom cilinder zijn. Er mag geen naam van een gasmaatschappij, zoals: Linde, Aga, Hoekloos of HLS, Air-liquide of AL, Air-products of AP, Messer, Westfalen, Praxair, Indugas, of NTG in de hals van de cilinder ingeslagen staan. Cilinders moeten voldoen aan de Nederlandse normen en voorzien zijn van een stoomwezen keurmerk (een leeuw) of een Europees keurmerk (een liggende zeshoek met epsilon) of het TPED keurmerk (het Pi teken). Is dit alles bij u cilinder in orde, dan kan deze zonder extra kosten deelnemen aan het ruilsysteem. Valt een cilinder binnen de keuring termijn van 3 jaar, dan moet een eenmalige instapkosten betaalt worden.

Gas keuze tabel

Productnaam

Samenstelling

Toepassing

Eigenschappen

Argon100% ArTig lassen van alle metalen, aluminium en koperlegeringen.  Mig lassen van non-ferro metalen zowel met de hand als automatischArgon geeft een goede bescherming rond de boog

en smeltbad. Veroorzaakt geen verbranding van legeringselementen.

Relatief lage ionisatiespanning  geeft goede boogstabiliteit

Weldmix-98C298%Ar 2% CO2Met hoge stroomsterktes lassen

van RVS. Mig lassen met de hand

of automatisch.

Dit gas geeft een fijne druppel overgang met hechte verbindingen  en gladde lasrupsen zonder sterke

aanloop kleuren. Goede lasbad beheersing en uitstekende inbranding. er kan een lichte verkleuring van de las optreden door het oxiderende karakter.

Laaggelegeerde Staalsoorten, Constructiestaal 
Koolzuur100%CO2Mig lassen met de hand of automatisch.Bij hoge stroomsterkte geschikt voor geoxideerde werkstukken Geeft brede inbranding en goede mechanische eigenschappen. Door spatverliezen vervuilen mondstukken snel. Lastig met automatisch lassen. Sterk desoyderende draad gebruiken.
Weldmix-1585%Ar 15%CO2Mig lassen met de hand of automatisch.Kan gebruikt worden in alle posities en plaatdiktes. Bij uitstek geschikt voor het lassen van kleinere plaatdiktes.
Weldmix-2080%Ar 20%CO2Mig lassen met de hand of automatisch.Geschikt voor alle laswerkzaamheden aan constructiestaal. Door iets hoger CO2 gehalte iets diepere inbranding en toch weinig

verlies van legeringselementen. Goede mechanische eigenschappen.

Koper, Koperlegeringen en Aluminium 
Helium100% HeTig lassen met gelijkstroom van aluminium, zijn legeringen en koperhoudende

legeringen

lassnelheden tweemaal zo hoog al met Tig-wissel stroomlassen. Door hoge snelheid en smalle naden nauwelijks vervorming. Boog volkomen stabiel. Insluiting wolfram onmogelijk.
Formeergas95%N2 5%H2Dit gas wordt als goedkoop “backinggas” gebruikt bij het lassen van rvsIndien men eenzijdig last of een grondlaag in een pijp legt, wordt Dit gas aan de achterzijde toegevoegd om oxidatieof inbranding te voorkomen.
Fronius
Lorch
Binzel
Böhler
Cibo
Kjellberg
Lincoln Electric
Parker