Specialist in lastechniek

GT Lastechniek Emmeloord is de specialist in lastechniek. Bij ons vindt u alles op het gebied van professionele lastechniek, lasapparatuur en lasbenodigdheden.

Ook zijn wij sterk in het adviseren en
begeleiden van bedrijven om de juiste
lasapparatuur aan te schaffen.

meer over ons

“Wij staan voor kwaliteit, dit betekent dat we met de technologische ontwikkelingen meegaan”

Vollenhove, 26 juni 2017: Royal Huisman, een scheepswerf gespecialiseerd in het bouwen van aluminium zeiljachten, start binnenkort met de bouw van een enorm zeiljacht van 81 meter. Dit betekent dat zij voor de duur van een jaar met een extra ploeg van 20 lassers gaan werken en hebben daarom 20 extra Fronius Puls-Mig machines nodig.

Ingeruild

“In eerste instantie kwam Gabry bij mij met de vraag of ze de apparatuur konden huren”, vertelt Richard Griep, directeur van GT Lastechniek en partner van EQIN. “De kosten daarvan waren behoorlijk.” “Omdat onze oude apparatuur inmiddels aan vervanging toe was kwam GT Lastechniek samen met EQIN met een mooi voorstel”, vult Gabry Harkema, assistent facility management aan. “We hebben de oude apparaten ingeruild en konden daarom een mooie korting krijgen op de aanschaf van de nieuwe apparatuur.” Vertelt Harkema. “Deze “oude” apparaten hebben wij vervolgens aan Royal Huisman terug verhuurd voor een symbolisch bedrag”, zegt Griep. “Na een jaar komen de oude apparaten retour en zijn ze ingeruild tegen de 20 nieuwe machines.” “Zo hebben wij de kosten enorm terug kunnen dringen”, vult Harkema aan.

Top kwaliteit

De jachtenbouwer is gespecialiseerd in aluminium jachten die de wereldzeeën bevaren. Dit omdat aluminium veel lichter, sterker en duurzamer is dan andersoortige materialen. Royal Huisman was destijds wereldwijd één van de eerste die met aluminium ging bouwen. “Wij gaan voor topkwaliteit”, vertelt Harkema. “Fronius levert die kwaliteit”. “In het begin werkten we met een ander merk apparatuur maar zagen tijdens een demonstratie bij GT Lastechniek het Fronius apparaat”. Onder de indruk van het resultaat is Harkema bij Fronius gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Zij waren op zoek naar een modulair apparaat en deze kon Fronius leveren. Zeer belangrijk was dat Fronius er een mooie slanke lastoorts bij kon leveren, de PT-drive met planetaire aandrijving . Harkema: ”Dit destijds state of the art laspistool gaf voor ons de doorslag”.

Lastoorts

“Wij staan voor kwaliteit. Dit betekent dat we ook met de technologische ontwikkelingen meegaan.”, zegt Harkema. “Fronius heeft nu een push-pull toorts ontwikkeld die perfect aansluit bij de wensen van Royal Huisman”. De lastoorts is heel licht slechts 1600 gram en mooi slank met de bediening in de toorts. De boog is door de nieuwe intelligente stroombron (TPSI) zeer stabiel en last perfect spatvrij. “De toorts werkt wel anders omdat het bedienen van het apparaat nu vanaf de toorts gedaan kan worden”, vertelt Griep. “Daarom hebben wij in house vier trainingen gegeven aan alle lassers die met deze toorts gaan werken.”

Refits

Naast de bouw van zeiljachten is Royal Huisman gespecialiseerd in ‘refits’. Verzekeraar Lloyds die schepen certificeert, eist dat een jacht elke vijf jaar volledig gecontroleerd wordt. Dat zijn de refits. Daarnaast gaat Royal Huisman zich meer en meer richten op de bouw van motorjachten. Waarbij de specialiteit van de werf de zeiljachten blijven.

Athena

Royal Huisman bouwt al 130 jaar zeilboten. Toen zij in 1977/78 met de Flyer I de Whitbread Round the World Race wonnen en later met de Flyer II in 1981/82 weer wonnen kreeg de werf wereldfaam. En waren ze verantwoordelijk voor de revival van mooie zowel klassieke als moderne zeiljachten. De werf bouwde o.a. de Athena een driemaster en tot nu toe het grootste schip dat zij bouwden. Harkema kijkt met trots terug op de bouw van de Athena. “Het is het laatste schip geweest waar ik zelf nog aan gewerkt heb voor ik deze functie kreeg”, mijmert hij. “Daarom is de Athena voor mij het meest speciale jacht dat we hier gebouwd hebben.” In 2014 werd het familiebedrijf overgenomen door Royal Doeksen. Naast de locatie in Vollenhove maakt de werf gebruik van een locatie in Zaandam en een werf in Emden (Duitsland).

Binzel
Böhler
Cibo
Fronius
Kjellberg
Lincoln Electric
Lorch
Parker